Ne, dapače, ne smatram Dnevno.hr nekakvim relevantnim portalom, kao što ne smatram sebe većim Hrvatom od bilo koga, no razlika između mene i mnogih je što ja svoju zemlju volim, poštujem, borio sam se za nju i stavljam je ispred bilo koje druge u svemu, i mislim da tako treba i biti, jer se i svi ostali u normalnom svijetu tako ponašaju - ponosni su na svoju zemlju i nedaju nikome da gazi po njoj. NO kod nas je moderno pljuvati svoju zemlju, i što to bolje činiš - veća si "faca", svjetski si čovjek...
Problem je što u Hrvatskoj ima previše ljudi koji jesu stoka sitna zuba, koji se ne mogu izdići iznad one Tuđmanove "u se, na se i poda se", koji ne shvaćaju što je nacionalni interes i strateški interes Hrvatske (iako je to ponajprije stvar zdrave logike), kao i što ne mogu prevladati svoj neodgoj, nekulturu i primitivizam koji im nalaže da cijene samo ono što je iza njihovih kućnih vrata sa pločicom prezimena, a sve okolo toga nije njihovo, iako je...
Problem je, u biti, iskompleksiranost ogromnog dijela naroda, koji je pušio kojekakve kite stoljećima i od toga već ima genetske kompleske, i onda je došao netko tko im je prodao novu kitu, imena "demokracija", a neuka čeljad je to odmah shvatila da može raditi štogod poželi, i kada im to ne dozvoliš, onda "nisi demokratičan"...
Ta iskompleksiranost se manifestira kao bolesna, naivna želja da se uvlače u dupe svakom smeću bjelosvjetskom koje im obeća da će im biti bolje, bogatije, ljepše itd itd, što je u biti hrpa glupih pričica za naivne i neuke majmunose, a upravo takovih ovdje ne nedostaje.
Ta naiva, ta iskompleksiranost čine da smo mi sami sebi najveći neprijatelji, da sami sebi zabijamo nož u leđa i jebemo jedan drugoga za ljubav nekog tuđinca, koji nam prodaje budalaštine zapakirane u liberalni celofan, a mi - kao dobre budale i ponizne sluge - laktarimo se tko će se pred gazdom pokazati kao bolji sluga, koji će biti bolje nagrađen za to...
Najbolje je to što se taj gazda sam ne drži priče i principa koje nama nameće kao obvezne, i da nećemo nikada biti kulturan, uljuđen narod europske provenijencije koliko nećemo poštovati principe koje je upravo taj gazda proklamirao - jasno, ne treba reći, isključivo za njegov interes... kada takav princip prijeti da njemu dođe glave, on ga se trenutno odrekne i nikome ništa, ali ako prijeti nama samima - ma nema, idemo zborno u krdu u provaliju jer je tako rekao čoban iz bijela svijeta... da se on ne bi naljutio na nas, a mi se osramotili, jer nismo dobri sluge...
Zbog svega toga imamo vlast kakvu imamo (ista je prvenstveno odraz baš tog primitivizma i te političke nezrelosti), i nama je baš zbog toga svaki dan sve lošije jer se međusobno ubijamo ne bi li se dopali nekom smeću iz svijeta koji nam dirigira, a katastrofalna vlast pije tu vodu na eks, naravno - dobro podmazana ispod stola da nas uništi...
Naivci toj istoj vlasti još plješću, ne shvaćajući da ista radi i protiv njih, no eto - kako su mnogi markirali kada je trebalo ići u školu (pa imamo preko 40% punoljetnih stanovnika koji nemaju više od osnovne škole!) - tako su markirali i kada je Bog dijelio pamet (jer da je imaju, imali bi i škole), tako markiraju i kada trebaju doći na jasle mudrosti i zbrojiti dva i dva... jer, ponavljam, NIJE demokracija raditi protiv sebe, pa da je ne znam o kojem i čijem principu riječ... to nije demokracija, to je glupost. Koja u ovoj zemlji i u ovom narodu caruje, nikad sigurnija u sebe...