Autor Tema: KUKURIKU - stižu pevci  (Posjeta: 116951 )

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: KUKURIKU - stižu pevci
« Odgovori #45 : Rujan 20, 2011, 09:45:35 prijepodne »
A što je to onda moralno, karakterno, nacionalno i interesno  a daje identično sa hrvatskim narodom?
Možda ovo što zastupa HDZ ili VŠO koja ulazi i uvodi stranku i članstvo u HDZ, ili ono što zastupa Kerum ili Bandić možda? Hoćeš još, HSS, hoćeš još? Ma nemam više volje pisati, predosadno je.

Na žalost, ne shvaćaš, tvoje gledanje je izrazito ograničeno i tipa "ako nije crno, onda je bijelo", ako nije kokošinjac - onda je HDZ, i ništa izvan te podjele ne postoji. A nije ni jedno ni drugo, nedao Bog da je, i nitko od te bagre koju si naveo nije zavrijedio biti igdje drugdje osim na Golom otoku.

A što je moralno, karakterno, nacionalno i interesno pozitivno za hrvatski narod i hrvatsku zemlju? Evo samo nekoliko natuknica, a protiv kojih je SVIH redom Pusićka izjašnjena kao protiv, onda od svoje osobne samouvjerenosti što je prava demokracija i što je pravi hrvatski interes ne vidi dalje od nosa, jer nema sluha za ovaj narod, nema sluha za hrvatske interese, nema sluha i razumijevanja i poznavanja hrvatskog mentaliteta, tradicije, čovjeka, povijesti i interesa, a nema pojma ni kako se može vlastitim snagama stvoriti nova vrijednost, koje su hrvatske mogućnosti, kako svojim kljusetom na svojoj njivi nešto stvoriti i tome dati podršku. Naravno, kada uzmemo tko ju plaća, što ona porijeklom i svime ostalime je - onda to nikako i ne čudi.

- Zaustavljenje procesa pridruživanja EU
- Aktiviranje ZERPa
- Zabranu uvoza poljoprivrednih proizvoda
- Provedbu Lustracije
- Zaustavljenje svih procesa protiv Hrvatskih branitelja
- Nacionalizaciju banaka
- Poništenje privatizacije
- Vračanje Hrvatskog teritorija pod ingerenciju Hrvatske (Dunavske ade, Sv. Gera i slično)
- Jeftinije školstvo
- Procesuiranje ratnog profiterstva
- Ukidanje zakona o aboliciji
- Procesuirnje ratnih zlolčinaca počinjenih nad Hrvatima

Ovo gore je samo mali dio popisa hrvatskih nacionalnih interesa, dok Pusićka i ne zna drugo doli . kao i aktualna Vlada - bezglavo juriti i izručivati Hrvatsku u nekakve nove integracije, zapakirane Jugoslavije, EU-robijanje i slične realnopsti koje su već više-manje otvoreno i priznate kao "otvorena mogućnost" ili deklarirani cilj.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #46 : Rujan 20, 2011, 09:55:23 prijepodne »
Dobro, tko bi onda trebao voditi ovahj narod, tko to može ili zna?

Mada priznajem da se slažem u večini sa tobom.

Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #47 : Rujan 20, 2011, 10:06:41 prijepodne »
Citat:
Mlačanin

Predstavnici 40 % Hrvatskih građana koji su razočarani i ogorčeni....

Jaguar

• Gost
« Odgovori #48 : Rujan 20, 2011, 10:28:46 prijepodne »
Citat:
Mlačanin

A koji su to? Gdje su oni i šta rade ili šta su radili do sada? Jesu li to oni koji ni do sada nisu izlazili na Izbore ili palcom mrdnuli za bilo što, te na taj način omogućili da neki dobiju vlast i počine sve počinjeno. Osim toga ako se loviš za podatak iz anketa o 40 neodlučnih, ti će se možda trebati do izbora odlučiti a za koga, to ćemo još vidjeti.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #49 : Rujan 20, 2011, 10:36:17 prijepodne »
Ponavljam, u izbornoj utrci svakako ima kvalitetnih i prohrvatskih snaga koje mogu, u jednoj velikoj postizbornoj hrvatskoj koaliciji, uspješno voditi zemlju - ne treba biti nitko sam, no zajedno ta ekipa nepotrošenih i nekompromitiranih političara zajedno mogu napraviti Hrvatsku puno boljom zemljom. Tu imamo don Grubišića, Lesara i laburiste, HDSSB, HSP, Hrvatski Rast, a ima ih još... neka svaki od navedenih da nekoliko predstavnika u Saboru i u Vladi, i da zajedno čine većinu, to je jedino rješenje za Hrvatsku. Sav ostala rješenja su štetna i provjereno loša, pri čemu mislim na HDZ i na SDP sa svim njihovim poltronima i satelitima u nekakvim infantilnim i neprirodnim koalicijama.

Ne govorim za koga glasati - govorim samo da je najvažnije da izbornu pobjedu ne odnesu dosadašnji gubernatori i uništitelji Hrvatske, da na izborima ne pobijede ni SDP ni HDZ, što znači da glasove ne treba davati ni njima ni strankama koje su sa njima u koaliciji.

A zašto je Vesna Pusić loš odabir?

Jedna od stvari koja potvrđuje moj opis nje je i što se ona postavlja kao branitelj ovakovih opisanih u tekstu objavljenom u drugoj temi, no tekst je na linku http://www.bojovnik.org/vijesti/254-upozorenje-vrlo-uznemirujue . Zato jer su njoj nekakva imaginarna "demokratska" prava (koja to i nisu i nemaju veze sa demokracijom!) i služenje tuđim, a ne hrvatskim interesima, važćniji od interesa Hrvatske i njezinih građana. Zbog toga je Vesna Pusić katastrofalan odabir, a političar njezina kalibra i ideja i stavova nasuprotnima temeljnim interesima zemlje je u svakoj normalnoj zemlji ne marginaliziran, nego i upitno da se uopće smije javljati i nastupati, dok kod nas dobiva abnormalan publicitet.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Jaguar

• Gost
« Odgovori #50 : Rujan 20, 2011, 10:45:20 prijepodne »
Tvoja mržnja Vene Pusić, Čačića i HNS-a općenito nije nepoznata na ovom forumu. Stoga dolazi u pitanje tvoje objetivnosti u diskusiji. No osvrnuti ću se na ovo tvoje skroz kratko:

Lijeva koalicija je u ovoj zemlji upravljala, ne vladala samo 4 godine i kada bi se napravila ozbiljna analiza vidjeli bi se pozitivni učinci upravljanja 2000-2003, što smo kao pomake na bolje  i osjećali, ako hoćemo biti realni pa priznati sami sebi. Iako nije bilo sve idealno i realno se nije ni moglo riješiti i jednom mandatu od 4 godine. Zašto je došlo do promjene vlasti, pa to je sada već i nešto jasnije, obzirom na sve manipulacije i naše novce koje je HDZ instalirao u kampanje. Ali dobro što je tu je, kak je tak je.

Sve ovo što navodiš, pola od toga je nepovrtano i retroaktivno nemoguće napraviti, ako smo ozbiljna država a ne banana država, iako bi se prije moglo reći da smo mi banana država, kad vidimo kako su se donosili zakoni, pa mijenjali za 2 mjeseca, no međutim kada su se ti procesi odvijali, trebalo je voditi računa o tome, sada je kasno, prekasno za neke teme kao npr. nacionalizacija Banaka, osim ukoliko država nije sposbna otkupiti Banke( to u ovim okolnostima je nemoguća misija), stoga trkeljati i brijati o nemogućim stvarima je besmisleno, kao što je besmisleno optuživati Vesnu Pusić za svu problematiku koja se odvijala u ovoj zemlji, gdje ona ni luk jela ni luk mirisala u operatvnom smislu provođenja, izvršavanja, zakonskih regulativa koje je donosila izvržna vlast a ZNA SE koja je to bila.

I kako kaže Kulić, s pravom, mi nemamo parlamet, imamo izvršnu vlast koja donosi zakone, po naredbi u parlamentu većina glasa i tako je donešeno bezbroj zakona, sjetimo se samo cerekanja u Saboru HDZ-ovih zastupnika iako su nakon par mjeseci morali ići u izmjenu zakona a kada ih se upozoravalo na to, cerekali su se kao zadnji idioti. Toliko o tome!

- Zaustavljenje procesa pridruživanja EU
- Aktiviranje ZERPa
- Zabranu uvoza poljoprivrednih proizvoda
- Provedbu Lustracije
- Zaustavljenje svih procesa protiv Hrvatskih branitelja
- Nacionalizaciju banaka
- Poništenje privatizacije
- Vračanje Hrvatskog teritorija pod ingerenciju Hrvatske (Dunavske ade, Sv. Gera i slično)
- Jeftinije školstvo
- Procesuiranje ratnog profiterstva
- Ukidanje zakona o aboliciji
- Procesuirnje ratnih zlolčinaca počinjenih nad Hrvatima

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #51 : Rujan 20, 2011, 11:09:20 prijepodne »
Tvoja mržnja Vene Pusić, Čačića i HNS-a općenito nije nepoznata na ovom forumu. Stoga dolazi u pitanje tvoje objetivnosti u diskusiji.

Nema tu mržnje (ja ne mrzim nikoga) - no ima brdo činjenica koje je dotična nakupila o sebi tijekom svih godina - od porijekla, života, školovanja pa nadalje, no najjači su ipak njezini govori, stavovi - pa ako ne laže, onda je to što je rekla izrazito antihrvatski, a političarski vrlo kratkovidno.

Lijeva koalicija je u ovoj zemlji upravljala, ne vladala samo 4 godine i kada bi se napravila ozbiljna analiza vidjeli bi se pozitivni učinci upravljanja 2000-2003, što smo kao pomake na bolje  i osjećali, ako hoćemo biti realni pa priznati sami sebi. Iako nije bilo sve idealno i realno se nije ni moglo riješiti i jednom mandatu od 4 godine. Zašto je došlo do promjene vlasti, pa to je sada već i nešto jasnije, obzirom na sve manipulacije i naše novce koje je HDZ instalirao u kampanje. Ali dobro što je tu je, kak je tak je.

Ne znam, meni nisu ništa donijeli dobroga, dapače su mi donijeli (barem u ministarstvu u kojem ja radim) jako puno izrazito loših stvari i rješenja, posljedice kojih osjećamo i danas. A istu stvar su napravili u mnogo drugih sfera društvenog i državnog života, previše vremena, energije i bovca su trošili na dogovaranja i prepucavanja, jer je i njihov savez neprirodan i prepun sukoba interesa, a pojedinci (npr. baš Čačić) su sami sebi namještali milijarderske poslove, da bi se onda naivno pravdali kao nisu ništa znali... uglavnom, ne mogu se sjetiti NITI JEDNE dobre stvari koju smo doživjeli u te 4 godine... ustvari, mogu - pravosuđe se, pod VŠO, maknulo sa mrtve točke neučinkovitosti, no i to nije bilo duga vijeka... time ne hvalim nju, nego kritiziram sustav koji to nije želio prihvatiti.

Sve ovo što navodiš, pola od toga je nepovrtano i retroaktivno nemoguće napraviti,

Ništa do tyoga nije nemoguće napraviti, potrebna je samo dobra volja, a primjeri iz prakse drugih zemalja mi daju za pravo. Najnoviji - Island . Kaže da se banke mogu bez problema nacionalizirati. Međunarodno, ratni zločin NIKADA ne zastarjeva, no kod nas je "zastario" preko noći - znači, treba zakon samo prilagoditi međunarodnim standardima, i eto... a i sve ostalo je na toj liniji.

ako smo ozbiljna država a ne banana država, iako bi se prije moglo reći da smo mi banana država, kad vidimo kako su se donosili zakoni, pa mijenjali za 2 mjeseca, no međutim kada su se ti procesi odvijali, trebalo je voditi računa o tome, sada je kasno, prekasno za neke teme kao npr. nacionalizacija Banaka, osim ukoliko država nije sposbna otkupiti Banke

Te promjene zakona koje spominješ nisu usporedivi sa zahtjevima koje sam ja naveo.

kao što je besmisleno optuživati Vesnu Pusić za svu problematiku koja se odvijala u ovoj zemlji, gdje ona ni luk jela ni luk mirisala u operatvnom smislu provođenja, izvršavanja, zakonskih regulativa koje je donosila izvržna vlast a ZNA SE koja je to bila.

Sumnjam da kao šefica parlamentarne stranke i suučesnice u Vladi nije znala - a ako stvarno nije znala, pitanje je što je tamo radila, za što je primala plaću, i gdje joj je zbog toga "neznanja" moralna i politička odgovornost?

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #52 : Rujan 20, 2011, 11:35:32 prijepodne »
Ne govorim za koga glasati - govorim samo da je najvažnije da izbornu pobjedu ne odnesu dosadašnji gubernatori i uništitelji Hrvatske, da na izborima ne pobijede ni SDP ni HDZ, što znači da glasove ne treba davati ni njima ni strankama koje su sa njima u koaliciji.

Dobro zamišljeno ali je kod nas , barem za sada teško ostvarivo. Naš narod još uvijek ne glada na izbore na takav naćin, što več godinama plačamo na izborima. Izabiru se dokazano najlošiji!
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Jaguar

• Gost
« Odgovori #53 : Rujan 20, 2011, 11:44:22 prijepodne »
Promjene zakona su ietakko usporedivi jer zakonski okviri definiraju i sve ovo o čemu ti govoriš.
Naravno da je Pusić znala i pokušala u Saboru utjecati na to, pri čemu su se kvazizastupnici cerekali, ZNA SE čiji. Njen životopis i biografija su vrlo jasni i transparentni, ugledna profesorica Sveučilišta.

Njen rejting s vremenom rapidno raste, to što je ona govorila istinu, istina je ponekad gorka, dok su drugi lagali a postupali suprotno, to je drugi par cipela, sve što je govorila, to nas je dočekalo prije ili poslije a najčešće bar 5 godina kasnije, dakle bila je ispred svoje "generacije" političara bar 5 godina ispred.

Što se tiče učinka koalicijske vlade 2000-2003 gledaš subjektivno, tvoje miišljenje kao pojedinačno takvo i ostaje, važno je što i drugi misle, nisi ti jedini na ovom svijetu i da se svijet vrti samo oko tebe.

Moguće je sve napraviti pa čak i drveni šparet i gumeni žarač samo ima li to smisla ako se želi biti ozbiljan ili vjerodostojan, zbog toga su nam pale i investicije, jer mi nemamo sigurnosti za ulagače koji neznaju što će se kome od političlara prdnuti od danas do sutra, takvih iskustava imamo koliko hoćeš, to se zove stabilsnost i dugoročnost sustava u politčkom, ekonomskom ili bilo kojem drugom smislu.

Možemo mi uvijek napraviti Krkljušselo i zatvoriti se u izolaciju, ja to ne želim a ti kako hoćeš.
Meni treba dobro upravljanje, razvoj gospodartsva u ovim okruženjima, povratak morala i svijesti, očuvanje kulturnih i tradicijskih vrijednosti, a kad smo kod njih već spomenuo si predhodno gorički HNS?

E pa znam i imam neke informacije da je upravo gorički HNS podržavao i zalagao se za očuvanje tih vrijednosti, pa time je podržavao i g.Jovičića koji je puno činio i dan danas čini u tom smjeru i promocije turopoljskog drvenog graditeljstva, a onda su došli neki i maknuli ga i ucjenjivali samo zato što je srbin.
Pazi čuda golemoga, jedan srbin drži više do turopoljske tradicije negoli sami turpoljci i domaći dečki, kak ti ono veliš hallo c amon. Stoga to su ti fatkti a ti trkeljaj i dalje o Vesni Pusić i hvali Hrvatski hrast, koji se raspao i prije negoli je uspio nešto napraviti, tuča, nasilje to je karakteristika tog hrasta, iskreno bolji je lužnjak. ;D

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #54 : Rujan 20, 2011, 11:59:20 prijepodne »
Citat:
Mlačanin

A koji su to? Gdje su oni i šta rade ili šta su radili do sada? Jesu li to oni koji ni do sada nisu izlazili na Izbore ili palcom mrdnuli za bilo što, te na taj način omogućili da neki dobiju vlast i počine sve počinjeno. Osim toga ako se loviš za podatak iz anketa o 40 neodlučnih, ti će se možda trebati do izbora odlučiti a za koga, to ćemo još vidjeti.

Tvoja stvar i pravo je komu vjerovati, ali mi je izuzetno jadno gledati kako se mnogi ovdje predstavljaju samozvanim borcima za istinu, dobro, mir i slično, a istovremeno tako tvrdo drže vlastite pozicije, unatoč krajnje jednostavnim činjenicama koje nejdu u prilog vi i dalje branite neobranjivo. Nema tu ništa od demokracije, pluralizma, novih vrijednosti... Samo i isključivo obrana partijskih boja kojima se pripada te poneki primitivni pokušaj diskreditacije sugovornika...Sve skupa me to podsjeća na ono što don Grubišić kaže: 'Religiozni ljudi, ideološki ili vjerski, su talibani i kod njih nema obraćenja. Isus nije htio s takvima gubiti vrijeme. U punu čašu ne može se više ništa nadoliti i kada čovjek stvori mišljenje i zauzme stav, tu ni Bog ne može više ništa uliti, a da se ne prolije. Zato nema smisla govoriti da će narod progledati – oči imaju a ne vide, uši imaju a ne čuju. 'Usalilo se srce ovoga naroda', kažu starozavjetni proroci.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #55 : Rujan 20, 2011, 01:47:57 poslijepodne »

ali mi je izuzetno jadno gledati kako se mnogi ovdje predstavljaju samozvanim borcima za istinu, dobro, mir i slično,
... Samo i isključivo obrana partijskih boja kojima se pripada

Nisi li upravo ti jedan od tih? Pa ne čitamo se mi od jučer Muha.  ;D ;D

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #56 : Rujan 20, 2011, 01:49:36 poslijepodne »
Nisi li upravo ti jedan od tih? Pa ne čitamo se mi od jučer Muha.  ;D ;D
E baš mi je to isto palo na pamet.

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #57 : Rujan 20, 2011, 02:27:06 poslijepodne »
Muha ... ti citiraš Grubišića gdje on spominje talibane ... koje li sličnosti ... ali ne brini se, ima vas još ovdje na forumu ... sad će vam se pridružiti i njih par (jer ih više ni nema)  iz DEMOKRATSKOG TRGOVAČKOG CENTRA ...
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #58 : Rujan 20, 2011, 02:30:01 poslijepodne »
Citat:
BobRock
E baš mi je to isto palo na pamet.

...he..palo ti je...kam ti je palo????..kaj ti to imaš...?..

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #59 : Rujan 20, 2011, 02:33:28 poslijepodne »