Ja se neću skrivati iza kojekakvih anonimnih nikova već svi znate tko sam ja.
Nakon što sam se učlanio u Hrvatske laburiste - Stranku rada odlučio sam imenovati moderatore ovog foruma koji nisu stranački kako bi on i dalje bio neovisan. Nisam želio više aktivno sudjelovati u radu foruma kako na bilo koji način moje članstvo ili funkcija ne bi ugrožavalo njegov rad. Ispričavam se moderatorima što su se možda nekada osjećali napušteno i što im nisam otkrio razlog mojeg povlaćenja, ali nisam želio na bilo koji način utjecati na njih.
Bio sam među osnivačima Ogranka Velika Gorica, postao sam član Izvršnog odbora, a kasnije i član Izvršnog odbora podružnica Zagrebačke županije. Sudjelovao sam u izradi programa stranke (dobar dio poglavlja E-Hrvatska, uključujući i 8 načela o otvorenosti javnih podaka, je moje djelo) i aktivno sudjelovao u radu. Moji motivi su jasni. Rad, poštenje, istina, znanje i društvena pravednost za mene nisu samo prazne fraze. Ja sam tako odgojen i to je ono čime se vodim. Nisam se učlanio u stranku zbog vlasite guzice jer želim pokušati doprijenjeti da se nešto promijeni. Zapravo učlanio sam se u laburiste nakon što je Vesna Škare Ožbolt prebjegla na drugu stranu. Rekao sam sebi dosta je besmislenog zanovijetanja i prigovaranja, idem probati nešto napraviti.
Pokazalo se da to nije lako, da je zapravo jako teško. Ima tu puno vjetrenjača na koje treba jurišati. A ima i ljudi koji imaju neke druge motive.
Ova objava me natjerala da se javim jer se radi o lažima. Jer se radi o ljudima koji su na ovaj ili onaj način zapravo i uključeni u ovu priču.
Zna se tko stoji iza portala Turopoljka. HNS na svojim stranicama piše da je jedan član predsjedništva Laburista (što je krivo jer mi nemamo predsjedništvo već Izvršni odbor) izjavio kako je Žic nudio novce za ulazak. Ja tu informaciju nemam i ne mogu govoriti o tome, ali koliko znam kontakti prema pojedinim članovima su postojali.
Članovi bivše Pančićeve stranke su također željeli masovno preći u laburiste, ali smo im se lijepo zahvalili na ponudi.
Gospodo draga, hajde skinite maske, potpišite svoje riječi, pa onda možemo pošteno razgovarati. Ili vi to ne možete.
Ostavio sam komentar na stranici Turopoljka portala, pa ću ga ponoviti i ovdje jer nekako sumnjam u njihovu objektivnost i bojim se da bi mogao biti moderiran, tj. pobrisan.