Dakle ovo je Čačić izjavio prije dva dana:
......
Naprotiv, sama činjenica da je HDZ na vlasti je ugrožava; i kvalitetu života, i razvoj, i naše šanse. Dakle, što prije odu, to bolje za ovu zemlju; sa Sanaderom, bez Sanadera, sasvim je svejedno! To nije rizik za ovu zemlju, to je šansa za ovu zemlju, i to je nužnost za ovu zemlju, kazao je rezolutno predsjednik HNS-a, a potom je istaknuo:
Nema linka, ali ako je doista to rekao, rekao je ispravno.
Nisam jučer niti sinoć, a bome niti danas čula vijesti.
Čitam ovo na linku Jutarnjeg i ne dopada mi se iako je neslužbeno.
Moja vizija izlaska ove zemlje iz krize (gospodarske, socijalne, prometne, kriminalne) nije sa MI glistama. Sukladno tome niti sa jednim partnerom koji im se prikloni.
Drago mi je da je gđica Opačić zamijenila Milanovića (bar u izjavama, i daleko je bolja od gđe Antunović) koji nije bio u državi ovih turbolentnih dana, kad je izjavila da SDP nema namjeru dati podršku predsjednici vlade.
„Pa kako bi SDP mogao podržavati HDZ-ovu Vladu o kojoj već tri godine govorimo kao o nesposobnoj i korumpiranoj - uzvraća potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić. Na potporu svog najvećeg političkog protivnika HDZ bi, kaže Opačić, mogao računati jedino u slučaju kada bi Hrvatska bila ozbiljno ugrožena, a to, smatra, sada nije slučaj.“Rade loše za ovu zemlju svih ovih 20-4 godine i to je istina. Ne mogu napraviti ništa bolje jer NE ZNAJU.
Da nas žele okupirati ili napasti, onda bi mogli govoriti o Vladi nacionalnog jedinstva (koja je i bila; samo kako – više se ne sjećam, bila sam mlada i nisam pratila), ali s obzirom da jedna šačica želi navodno destabilizirati Vladu, ili nek si vlada to rješava sa tom šačicom, ili neka Vlada kaže da ne zna ili ne može (ideš Betika – nema šanse) i onda nek se pregrupiraju tj nek sazovu izvanredne izbore da narod da podršku kome želi.
Ovakvo dogovaranje iza leđa nas birača je za mene NEDOPUSTIVO.
Kako je bilo i dogovaranje HSS i HSLS svojevremeno kad su njihovi birači padali u očaj, tak je nezamislivo i danas (još manje) da se stranke koje su u oporbi odjednom daju na raspolaganje predsjednici Vlade.
Ako je to HNS, ako je to IDS, ako je to SDP – to se NE SMIJE raditi. Naravno, govorim to kao njihov birač, a ne kao poznavaoc situacije, ili politike.
Već sam bezbroj puta napisala da moj glas nikada nije niti neće ići u koš sa HDZ glasovima.
Koalicija SDP-HDZ (ili obrnuti redoslijed) je za mene NEDOPUSTIVA kao i HNS ili IDS sa HDZ-om.A očekivati da će Kosor izvući ovu zemlju iz krize to mogu misliti samo budale. Ta je žena sve ove godine sjedila (ili trčkarala) za Tuđmanom, pa za Sanaderom (prijatelju moj, Prijatelju Ivo… ) prema tome ništa ona drugo ne misli i ne radi nego li je on. Osim kaj manje zna, ali da je bezgriješna… ohohohohoho ne, ne.
Što se prije maknu, to bolje za ovu zemlju, što prije narod shvati, to bolje za narod i zemlju.
A dati podršku J.Kosor zato jer ju ugoržava NJEZIN prijatelj Ivo, Luka, ili tko već…… NIKADA.
G. JosipJoža je očito vrlo tolerantna osoba, što ja po karakteru nisam, i ne mogu niti ne želim opravdavati navodnu potporu 5 zastupnika HNS u Saboru na koje se Čačić poziva. TO NE SMIJETE napraviti.