Pa da, u tome je poanta. Ne za cijelu školu, ali bome niti za svoj razred. Nego za nekoliko razreda. A ona jedna (vaša gospođa) piše kartke dopise roditeljima nekoliko razreda, ona jedna mama bude šivala za nekoliko razreda, a ne samo za jedan? Jel tak? Dakle nisu sebični, idu u širinu, koliko im mogućnosti dozvoljavaju.
Očito dokazuješ kako ti je jezik brži od pameti, iliti da od silne žurbe da mi odgovoriš – ne čitaš što pišem, i ne čitaš sa razumijevanjem!
Moja žena je radila ono što je DOGOVORILO VIŠE UČITELJICA; znači – neće sve pisati isti drek, podijelile su posao i moja je odradila svoj dio, i za sebe i za sve ostale razrede (jer je razlika praktički nikakva u dopisu), šnajderica će sašiti za sve razrede koji budu dali za materijal (i tu nema politike čiji je razred u pitanju – ljudi žele pomoći ŠKOLI!). No da se ostale nisu dogovorile, žena bi skupila lovu i dala sašiti samo za svoj razred. I ne bi trebala raditi akciju za cijelu školu – svatko se brine za sebe, ukoliko ima više istomišljenika – time je lakše! Nema govora o sebičnosti ili ne, nego čisto o realnoj pretpostavci za uspjeh cijele stvari. A to je ono što ti ne shvaćaš i ne prihvaćaš.
Tak je i ovaj koncert trebao biti za ormariće po SVIM školama, a ne samo za Kumičić, pogotovo jer se koriste resursi ovoga grada, pa ako hoćete i blagoslov gradonačelnika, koji je svima gradonačelnik, a ne samo "njenim".
Rekoh – kada budete i vi nešto takvo organizirali za svoju školu, bude gradonačelnik došao i na vašu feštu. No dok se zamaraš sa glupostima plitke politike i tko je kome uzeo prioritet u nečemu – nećeš se maknuti s mjesta. I u tome je moja prednost nad mnogima ovdje, uključivo pogotovo tebe, jer nisam zarobljen i ograničen služenjem nekoj političkoj opciji, nemam vjernosti prema nijednom političaru, već isti mogu od mene imati samo podršku i glas na temelju rezultata svojeg rada. I smatram da bi to bila formula uspjeha za ovu zemlju u globalu, i da bi bilo najbolje da se stranke uopće zabrane, jer je to samo zlo i zatvoreno vrzino kolo nad ovim plemenskim mentalitetom. Davno, još na starom forumu, rekoh da je članstvo u stranci iskaz osobne slabosti i da mi je biti član stranke, i poštovati nekakvu stranačku stegu nauštrb iskaza po duši i moralnom osjećaju za mene maloumno. Zar da meni netko gluplji od mene određuje kada ću ja dignuti ruku, i odrediti da ja moram glasati protiv osobnog uvjerenja o dobru, poštenju i moralu?? Vjeruj mi da takav - ne postoji. Pogotovo ne u našem kriminalno-političkom miljeu, gdje sva ta politička elita ima više metara putra na glavi. Da mi Vesna Pusić soli pamet? Prije bih si pucao u glavu...
Sledge – piše u dvorani strukovnih škola – dakle u velikoj jedinoj goričkoj dvorani, koja nema veze sa novoobnovljenom dvoranom u školi Kumičić.
A iznajmljivanje te dvorane se plaća, vlasnik je ako se ne varam županija. Jel vam se sad čini da je zloupotreba? Da ima protekcije? Da će grad, županija platiti dvoranu?
Ide mi na živac to tjeranje maka na konac, koje ti - u nedostatku drugog sadržaja - maliciozno radiš, uvjerena kako si ti ta koja misli i radi najbolje. A očito ne radiš ništa osim što mlataraš prazna naklapanja, jednim plitkim jalom što netko nešto zna i može, a vama ne pada jabuka u otvorena usta kada bi ti to htjela. Jadno!!. Vlasnik dvorane je onaj koji ju je napravio, znači - ministarstvo, koje je i nju imenovalo za ravnateljicu. Tako da prestaneš misliti kako je sve kaj se nalazi na nekom gruntu u ovom kvartu odmah goričko - nije bilo, nije sada i neće ni biti.
Zašto bi tko trebao platiti dvoranu?? Pa
to je ulaganje u zajedničko dobro (i pusti dvoličnost - da tvoja djeca idu u tu školu, pričala bi sasvim druge priče!!), to je dovoljno da ima odobrenje ministarstva ili nekoga koga je ministarstvo ovlastilo (znači, ravnateljica), a sa političke linije - što je i u redu da gradonačelnik daje potporu svim pozitivnim kretanjima i nastojanjima da bude bolje u bilo kojem opsegu!! - i on je bio prisutan. Kao što će biti prisutan i kada se par lijenih guzica iz vaše škole bude pomaknulo s mjesta, prestalo kukati i stalno podmetati i trošiti energiju na maliciozne politikantske idiotarije, i organiziralo nešto slično.
BTW, opseg takvog događanja i realan opseg po pitanju dobiti je ipak puno manji negoli su potrebe svih škola, tako da je i bolje, i poštenije da svatko brine o sebi. A građanima će tako biti i bolje - bit će više društvenih događanja, više koncerata, više javnih sadržaja, više donatorsko-humanitarnih događaja, više društvene koristi. Kompetitivnost nije nikada nikome naškodila, osim lijenčinama koji bi se šlepali uz druge i politikantske mini-diktatore.
I još da mi takvu rečenicu veli u facu. Ma dajte. Tak nek se doma razgovara, ili sa sebi sličnima u stranci, a ne javno i na štetu, da usuđujem se reći na štetu ostale djece i nas roditelja koji ne gledamo blagonaklono (uf kak sam pristojna) na te MI gliste kradljivce od a do ž. Čim je s njima, takva je. I bok.
U ovom boldanom je sva tvoja argumentacija. Koja to - naravno - nije, i nema veze sa njom. Bitno da je tebi dovoljna. Daj mi još reci da bi Vesna Pusić to napravila sigurno triput bolje, šest puta brže, i dvadesettri puta jeftinije, a jebeni HNS se nije sjetio kupiti ni paket školskih kreda. Ali on je "najbolje rješenje za Turopolje"... daj me nemoj zajebavati s glupostima... BTW, ima još uvijek prilike - neka organizira istu stvar za tvoju školu! I neka skupi još više love, još bolje opremi školu!! Daj bože!!
Moja žena radi u Dubravi u jednoj siromašnoj školi, gdje su djeca nižih razreda pred par godina prodajom vlastitih suvenira i čaša za praznike skupljala novac za premazivanje ispucalih i propalih školskih ploča!! Nakon dvadeset godina raspadanja, u školi gdje je donedavno prosječan razred bio i po 36 učenika, i od kojih 36 je cca 30 bilo za žutom iskaznicom socijalnih slučajeva - škola je pred par godina obnovljena, još se mora puno toga napraviti, a moja žena je do pred koju godinu kupovala sama školske krede, i bijele i one u boji, da bi imala sa čime pisati na nastavi, iako su sve škole - teoretski i praktično, ali ipak u mnogim stvarima nelogično - napajane iz istog izvora, istog ministarstva. Kompjuter ima samo zbornica, i na njemu rade svi nastavnici po redu i terminima kako se dogovore.
Parsto metara od njezine škole je škola koja ima bazen, vrhunsku opremu, informatičke kabinete gdje svaki učenik ima svoj komp, opremljene kabinete za napredno proučavanje biologije, kemije itd itd... obje su u istom sustavu, no jednu ministarstvo voli kao mater ludu kćer...
Ne znam jesi li išta shvatila, ne znam ni jesi li sposobna uopće shvatiti o čemu ja govorim, i jesi li svjesna skučenosti vlastitih stavova i mišljenja. Želim ti samo reći da ti taj tvoj egoizam, kojeg sama sebi pravdaš nekakvom "pravednošću", nije nimalo u duhu ljubavi i rada kojim ti ljudi, za tako malo plaće i sa tako puno truda, podižu budućnost ove zemlje. A tebe jebe pred kojim razredom stoje ormarići...