Hoćete jedan primjer, parkiralište NK Poleta, koje su Vam radile Hrvatske Autoceste po zna se čijem nalogu i zna se na čiji račun, što naravno ulazi u trošak izrade km autoceste prema Sisku, to je samo kap vode u moru onoga što ste Vi stvorili "vlastitim snagama". Ponavljam, daj bože da su svi MO opremljeni tako kao Vi u Buševcu bilo bi izvrsno. Ali ovdje ste upravo Vi u Buševcu jedni od "odabranih" kad me već potežete za jezik, kojima se usisava zajednički javni novac. Toliko o vlastitim snagama.
Huhhh.... hm, otkud početi? Ajmo redom...
Kao prvo, o kakvom parkiralištu se govori - kada NK Polet pored svog igrališta UOPĆE NEMA parkiralište u smislu da je isto napravljeno, da je upotrebljivo, da je to uopće - parkiralište, jer osim zemljane grabe neodređenog oblika, na mjestu gdje je nekada bilo parkiralište sada (već dugo) nema ničega...
Po čemu smo mi odabrani, kada je ta "gradnja", koju su radili lokalni stanovnici iz sela, nekolicina njih sa vlastitim bagerima, rađeni još u vrijeme prije dvije godine, kada je na vlasti bio - SDP? Dakle, ne kužim taj SDP-ov "zna se" ključ, kao ni kako se Buševec uklapa u to...
I ja sam za kvalitetne projekte, dapače. Međutim konkretno da li je nužno osvjetljenje jednog igrališta dok drugi nemaju uopće igrališta a za 100000 kn skoro pa napravite jedno igralište ili uz pomoć MO ga i napravite. Osvjetljenje je već jedan visoki standard.
Kako rekoh - kada se negdje radi, važnije je i pametnije započeto dovršiti, nego početi na sto strana i dovršiti samo na dvije, pa se na kraju nema ništa gotovo, a ono napravljeno je ranjivo na brzu propast zbog nedovršenosti...
Kada sva sela budu imala NK ranga NK Polet, možda će imati i oni takav teren. Zašto drugi nemaju teren, vjeruj mi da su tome najviše krivi sami ljudi u tim mjestima.
Sam teren nije takav problem za napraviti, no svi bi htjeli imati sve, a da se nitko ničega ne odrekne, a tako - ne ide! Lokaciju si morate sami složiti, napraviti ravnu ledinu 100x50 metara nije nikakav veliki problem urediti, no nitko ne daje svoju zemlju, nitko ne želi dati ništa, ali bi želio imati sve...
I taj standard može doći u obzir onog trenutka kada jedan standard bude uspostavljen na cijelom području.
Ovom izjavom si izašao iz okvira bilo čega realnog; nitko, nigdje i nikada nije bio jednak sa ostalima u apsolutno svemu, pa tako ni isti standard ne može biti uvijek svugdje; u tim razlikama leže i cijene nekretnina, vrijednosti zemljišta i određenih lokacija, sve je u infrastrukturi i želji da se ista ima ili nema. Prema tome, nema govora da će se nečiji razvoj stopirati zato jer drugi još nisu postigli taj stupanj razvoja... ima bogatijih i manje bogatih sela, pa zašto bi onda bili u bilo čemu izjednačeni?